bel placement papers - skillgun
The missing number in the following series 7,14,17,34,37,74,77,……..?
Here the series are 7+7=14 14+3=17 17+17=34 34+3=37 37+37=74 74+3=77 77+77=154 Here numbers are alternatvely increase double and increment +3 respectively
40% of a number Surpass 28% of the same by 36 what is the number
Here 40x/100-28x/100=36 =>12x=3600 so x=300
Find The Whole number of digits used in numbering the pages of a book having 240 pages is ?
Total number of digits= (No. of digits in 1- digit page nos. + No. of digits in 2-digit page nos. + No. of digits in 3- digit page nos.) = (1 x 9 + 2 x 90 + 3 x 141) = (9 + 180 +423 ) = 612
Find the smallest value of p,for which 2p+1 is not prime number is?
By using options we get p=4 then 2p+1=9 is not prime number
How big will an angle of one and a half degree look through a glass that magnifies things three times?
The magnifying glass cannot increase the magnitude of an angle.
In a Oil factory 12 men take 36 days to do a work while 12 women complete 3/4 th of the same work in 36 days.In how many days 10 men and 8 women together will complete the same work?
Amar is son of Sita;Sita and Gita are sisters;Jyothi is the mother of Gita and Pavan is the son of Jyothi.Which of the following statements is true?
Pavan and Amar are Cousins
Pavan is the maternal uncle of Amar
Gita is the maternal Grandfather of Amar
Sita and Pavan are Sisters
Pavan is the maternal uncle of Amar.Because Pavan is the brother of sita
In this series, the third letter is repeated as the first letter of the next segment. The middle letter, A, remains static. The third letters are in alphabetical order,
”School” is related to “Education” in the same way as “court” is related to?
Here court is related to Justice
Narayana's age was equal to square of a number last year and the following year it would be cube of a number ,If again Narayana's age has to be equal to the cube of some number ,then for how long he will have to wait?
Clearly, we have to first find two numbers whose difference is 2 and of which the smaller one is a perfect square and the bigger one a perfect cube.
Such numbers are 25 and 27.
Thus,Narayana is now 26 years old. Since the next perfect cube after 27 is 64,
so required time period = (64 - 26) years = 38 years.
Kiran and Rajesh together can do a piece of work in 30 days.Kiran having worked for 16 days,Rajesh finishes the remaining work alone in 44 days.In how many days shall Rajesh finish the whole work alone?
Kiran and Rajesh can complete the work in 30 days.But after 16 days Kiran left.So 1/30 * 16=8/15.so remaining work 1-8/15=7/15 will completed by Rajesh in 44 days.So Total work will complete by Rajesh is 44+16=60 days
Find the next term of the series 5,7,9,11,13?
Here the difference between each number is 2
VarunTej ate 100 Grapes in four days each day eating 6 more than the previous day.How many Grapes did he eat on the first day?
Assume the man eat Grapes on first day is x then x+(x+6)+(x+12)+(x+18)=100 =>4x+36=100=>x=16
Pinakini Express running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds .What is the length of Pinakini Express?
Find the greatest number that will divide 43,91 and 183 so as to leave the same remainder in each case?
Here the number is 4 if we divide the three numbers by 4 we get same remainder i.e 3
The greatest number of four digits which is divisible by 15,25,40 and 75 is ?
First we have to take the higest four digit number i.e 9999 then we take the L.C.M of the given numbers 15,25,40,75 are 600 .then we divide 9999/600 we get remainder 399 then we subtract 9999-399=9600 is the greatest number that is divided by 15,25,40,75
If 272/3 * 81-1/2=3x,The value x is
Navajeevan Express crosses a pole in 15 seconds ,while it crosses 100 meter long platform in 25 seconds.The length of the Express is?
A,B,C,D are four consecutive even numbers respectively and their average is 65 .What is the product of A and D?
Here the A,B,C,D are 64,63,65,68 then the product of A and D are 64 *68=4352
The sum of five numbers is 555.The average of the first two Number is 75 and the third number is 50.What is the average of the last two numbers ?
Back To Top