capegemini written interview questions and answers paper 414 - skillgunNote: Paper virtual numbers may be different from actual paper numbers . In the page numbers section website displaying virtual numbers .
Albert Einstein was _____ famous scientist. Einstein won _______ Nobel Prize in Physics in 1921.Einstein left his country and lived in ___________States until he died in 1955.
Are you shopping for ________ health club to join so you can get in shape? Shop wisely! You could end up choosing ___________wrong club and losing more money than pounds.
The author implies that the 'professional schoolmaster' has
no interest in teaching science
thwarted attempts to enliven education
aided true learning
supported the humanists
The author’s attitude to secondary and public school education in the sciences is
The word ‘palpably’ most nearly means
The author blames all of the following for the failure to impart scientific method through the education system except
lack of interest on the part of students
the social and education systems
If the author were to study current education in science to see how things have changed since he wrote the piece, he would
Do students know more about the world about them?
Do students spend more time in laboratories?
Can students apply their knowledge logically?
Have textbooks improved?
If the square shaped place area decreases by 64%, then the % of each side of the place decreases by:?
Assume that the original area of the place is 100 unit2
Then, its original sides = v100 = 10 units.
% decrease in area = 64%
New area = 100 - 64 = 36 unit2.
new side of the place = v36 = 6 units.
i.e decrease on 10 units = (10 - 6) = 4 units.
Decreasing % = (units of decreasing / original units) x 100 = 4 x 100/10 = 40%
In a milk factory two cans A and B contains milk worth Rs.6 per litre and Rs.7 per litre respectively. If the contents of A and B are transferred to another can C in the ratio 3 : 4 then the cost per litre of the mixture in can C is:?
The cost of the milk which contains in A and B are Rs.6 and Rs.7 per litre respectively.then transfer the content of A and B to C then Given ratio is 6-x/7-x = 3/4 =>24=4x=21-3x =>x=3
In what ratio, a liquid A of cost Rs.32 per litre should be mixed with liquid B of cost Rs.42 per litre, so that the cost of the liquid of mixture is Rs.36 per litre?
Here the ratio of the liquid A and liquid B is 42-36:36-32 =>6:4 =>3:2
In a shop has 20 pomogranates and cost of each pomogranate is Rs.15. Three persons Sahul,Sadiq,Sameer decided to buy that pomogranate If Sahul and Sadiq gives Rs.90 and Rs.75 to the shop owner for some pomogranates, then how many pomogranates Sameer can buy?
In a shop 20 pomogranates and each cost Rs.15.then total cost of pomogranates are 15 * 20 =300.Then Sahul and Sadiq bought pomogranate for Rs.90 and Rs.75 then 300-(90+75) = 300-165 = 135 and each pomogranate cost is 15 then for 135 Sameer can bought 135/15 =9 pomogranates
In a school, Chocolates were to be distributed among 300 childrens. But 120 childrens were absent on that day and each children present got 2 chocolates more. Find the total number of chocolates bought for the distribution.?
Assume that total number of chocolates be Q.
Total number of childrens in the school= 300.
Then number of chocolates per children= Q/300 chocolates
But,120 childrens are absent.
Total number of children present = 300 - 120 = 180
Number of chocolates per present children = Q/180 chocolates ...(2)
180 childrens were present and each children gets 2 extra.
Q/180 - Q/300=2
300Q - 180Q / (180 x 300)=2
120Q/ 180 x 300=2
Q = 2 x 180 x 300 / 120 = 900
In festival vacation five friends planned to go to Goa and stay in hotel,After that they share the bill amount equally. If one of them have forget to bring the money, then what will be the extra amount contribute by each to pay the bill of Rs.1200 ?
By given information the bill amount is Rs.1200 then actual share of each is 1200/5=Rs.240 .If one of them forget the money then 1200/4=Rs.300 So the remaining four members to pay the money for bill is 300-240=Rs.60
In a football match The Score's ratio of two teams Argentina and France is 4:5. If the score of team Argentina is increased by 25% and those of France decrease by 20%, then the new ratio of their score becomes 4:7.Find the score of team Argentina.?
In a football match the original score of two teams are 4x and 5x respectively.If the score of Argentina is increased by 25% then 125% of 4x =>125/100 * 4x =5x and if the score of France is decreased by 20% then 80% of 5x is 80/100 * 5x=4x .therefore 5x:4x = 4:7 by using we cannot get x value because data inadequate
A Sugar solution of 2050 ml is poured into 4 cans namely P,Q ,R and S such that 5 ml,10 ml,15 ml and 20 ml are taken out and the remaining solution in P,Q, R and S will be in the ratio 3:4:5:8 Find the initial amount of solution in R.?
Total amount of solution = 2050 ml
After taking 5ml,10ml,15ml,20ml out, the remaining amount of Solution = 2050 - (5 + 10 + 15+20) ml
= 2000 ml
2000 ml of solution is in the ratio = 3:4:5:8
Amount of solution present in R now = 5/20 x 2000 = 500
i.e.500 + 15 = 515 ml solution contained in R
The ratio of length of sides of a machine is 1/5:1/3:1/2 and the sum of length of sides is 93, If we increase each side by 2m then the length of largest side will be:?
The sides of a machine are in the ratio is 1/5:1/3:1/2 =6:10:15 then sum of the lenghts of the sides is 6x+10x+15x=93 =>x=3 The largest side is 15x=15 * 3=45.Now the side is increased by 2 then 45 + 2=47 m
The sum of the 1/4 of Karunanidhi's age two years from now and 1/5 of his age three years ago is 17 years, then how old is he now?
Karunanidhi's age two years in the future and three years in the past.
Assume Kaunanidhi's age now be K.
His age after two years from now is K + 2 and three years ago is K - 3.
1/4 of age two years from now is (1/4)(K + 2) = K/4 + 1/2
1/5 of age three years ago is (1/5)(K - 3) = K/5 - 3/5
The sum of these two numbers is twenty,
i.e.k/4 + 1/2 + K/5 - 3/5 = 17
5k+4k+10-12/20 = 17
9k-2=340 =>9k=342 =>k=342/9
K = 38
Jagan is three years elder than Raja. Naga was 28 years of age when Mahesh was born while Sahitya was 26 years of age when Raja was born. If Mahesh was 4 years of age when Jagan was born, then what was the age of Naga and Sahitya respectively when Jagan was born ?
32 &23 years
42 & 24 years
23 & 28 years
24 & 32 years
Given that, " Naga was 28 years of age when mahesh was born" If Mahesh was 4 years of age then Naga's age is 28 + 4 = 32 years.If mahesh was 4 years of age when Jagan was born.
From the above two statements we would have Naga's age when Jagan was born is 32 years.
Also given that, Jagan is 3 years elder than Raja and sahitya was 26 years of age when Raja was born.
Sahitya's age when Jagan was born = 26 - 3 = 23 years
In a class room when teacher explains probability teacher Questioned students that The two digit number which is there in set that is selected at random so that, we have to find the probability that the selected number will be a multiple of '8'.?
There are a total of 90 two digit numbers.
So,the set contains 90 numbers.
We know that the first two digit number that is a multiple of 8 is 16 and every 8th number from 17 will be a multiple of 8. there are 11 of those numbers that are divisible by '8'.(alternatively the two digit multiples of 8 are 16,24,32,40,48,56,64,72,80,88 and 96)
Then, the required probability is 8/90 = 4/45
Charan spends every day one-third of his time to work, two-fifth of his time to sleep and the rest of the time in family. Then, during a day how many hours did Charan spend with his family?
3 hours 20 minutes
6 hours 40 minutes
4 hours 30 minutes
7 hours 10 minutes
Time taken to work and sleep = 1/3 + 2/5 =11/15 part
Then the remaining part = 1 - 11/15 = 4/15
Remaining part of job 4/15 spend with his family.
1 part of a day means he takes 24 hour
Then 4/15 part of a day takes = 4 * 24/15=6 hours 40 minutes
Back To Top