cts placement papers - skillgun
There are three different boxes A,B and C. Difference betweenweights of A and B is 3 kgs. And between B and C is 5 kgs.
Then whatis the maximum sum of the differences of all possible combinationswhen two
Using the digits 1,5,2,8 four digit numbers are formed and the sum of all possible such numbers.
,2 5, 8 - 4 numbers that can be arranged to form 4-digit number in 4! ways = 24 ways.
For totalling If we place all the 4 digit numbers formed vertically one below each other
Out of 24 such arrangements each number (A or B or C or D) repeats itself in a vertical column (eg tens place or units place) = 24/ 4 = 6 times
so total of each column is (1 + 2 + 5 + 8) = 16
so each total is repeated 6 times hence total of a vertical row = 16 * 6 = 96
so total of all 4 digit numbers formed numbers is 96 (1+10+100+ 1000) = 96*(1111) = 106656
Four persons can cross a bridge in 3,7,13,17 minutes.
Only two can cross at a time. find the minimum time taken by the four to cross the bridge.
Find the product of the prime numbers between 1-20
2,3,6,7--- using these numbers form the possible four digit numbers that are divisible by 4.
Two trains are traveling at 18kmph and are 60 km apart. There is a fly in the train. It flies at 80 kmph.
It flies and hits the second train and then it starts to oscillate between the two trains.
At one instance when the two trains collide it dies. Distance traveled by the fly when both trains collide?
Distance between two trains = 60 km
Relative Speed = 18+18 =36 km/hr
Time to collide = 60/36
= 5/3 hours
So the fly will oscillates between the two trains for 5/3 hours at 80 km/hr.
Distance traveled by fly = 5/3 * 80
= 133.33 km
there are 1000 doors that are of the open-close type. When a person opens the door he closes it and then opens the other. When the first person goes he opens-closes the doors ion the multiples of 1 i.e., he opens and closes all the doors. when the second goes he opens and closes the doors 2, 4 6 8 respectively. Similarly when the third one goes he does this for 3 6 9 1 2 15th doors resly. Find number of doors that are open at last.
There are 9 balls of this one is defective. Find the minimum no. of chances of finding the defective one.
There are coins of Rs.5, 2,1,50p,25p,10p,5p. Each one has got a weight. Rs 5 coin weighs 20gms.find the minimum number of coins to get a total of 196.5gms.
A can do a work in 8 days, B can do a work in 7 days, C can do a work in 6 days. A works on the first day, B works on the second day and C on the third day resly.that is they work on alternate days. When will they finish the work. which day will they finish the work.
7 7/168 days
A batsman scores 23 runs and increases his average from 15 to 16. find the runs to be made if he wants top inc the avg to 18 in the same match.
A man sells apples. First he gives half of the total apples what he has and a half apple. Then he gives half of the remaining and a half apple. He gives it in the same manner. After 7 times all are over. How many apples did he initially have.
In a club there are male and female members. If 15 female quit then the number of females will become double the number of males. If 45 males quit no. of female becomes five times the number of males. Find the number of females.
When I was married 10 years back my wife was the sixth member of my family. Now I have a baby. Today my father was dead and I had a new baby. now the average age of my family is the same as that when I was married. Find the age of my father when I was married.
I and two of my friends were playing a game. For each win I get Rs 3. totally I had three wins. Player 2 got Rs9 and player 3 got Rs 12. how many games had been played.
A person gives a secret to two other persons in 5 minutes. How long will he take to tell the secret to 768 people.
There are 40 seats in a bus. People agree to share the money for the number of seats. The total money comes to 70.37. how many seats were free.
I had Rs100 and I play. If I win I will have Rs110 and if I lose I will have Rs90. at the end I have 2 wins and 2 loses. How much do I have.
There were sums related to diagrams. They asked to calculate the areas of the circle, rectangle that were enclosed in other objects. They were simple.
In a village, there is flood. In one village causalities were less than the other. Why?
There were better health care centres(HCC).
Back To Top