huawei placement papers - skillgun
Saikiran dropped a Basket ball from Eight metre height.it rebounds to half the height when it hits the ground. What is the distance travelled by the Basket ball before it hits the ground?
Here 16m distance because 8m+4m+4m=16m
what is the angle between hour and minute hand when the time is 6:15?
The angle when the time 6:15 is 90
Find the missing number: 35 : 15 :: 93 : ?
There is a work which can be completed by Surya with 12 days and Suman by 18 days.Surya and Suman works together for Three days and Suman left.After that how many days for Surya to complete the work ?
Surya can do work in 12 days and Suman can do in 18 days then Surya and Suman work together to do the work in 1/12+1/18=3+2/36=5/36 but Surya and Suman together to do work in 3 days .So 5/36 * 3=5/12 days But after 3 days Suman is left then remaining work means 1-5/12=7/12 work complete by Surya in how many days means here Surya can do 1/12 work in 1 day then 7/12 work in how many days means7/12 *12/1=7 days
find the next term in the series 0,6,24,120 ?
Nagaraja is twice as good a workman as Venkat and together they finish a piece in 18 days .in how many days will Nagaraja alone finish the work?
Pushparaj can do certain job in 12 days.Yuvaraj is 60% more efficient than PushpaRaj.How many days does Yuvaraj alone take to do the same job?
6 1/2 days
7 1/2 days
PushpaRaj can do certain job in 12 days and Yuvaraj is 60% more efficient than Pushparaj i.e Yuvaraj alone can do the work in 7 1/2 days
Sainath can do a piece of work in 80 days .He works at it for10 days Raghunath alone finishes the remaining work in 42 days .In how much time will Sainath and Raghunath working together.finish the work?
Sainath's one day work is 1/80 .But he works for 10 days so 1/80 * 10=1/8 then the remaining work 1-1/8=7/8 will complete by Raghunath in 42 days then Raghunath's total work is 7/8*1/42=1/48 .So Raghunath can complete the total work in 48 days.Then Sainath and Raghunath together can complete the work in 1/80+1/48=1/30.
Girish and Sirish undertake to do a piece of work for Rs.600.Girish alone can do it in 6 days while Sirish alone can do it in 8 days.with the help of Lokesh.they finish it in Three days .find the share of each.?
Naren and Varun working separately can do a piece of work in 9 and 12 days respectively.If they work for a day alternately,Naren beginning ,in how many days ,the work will be completed ?
10 1/4 days
11 1/2 days
Veerndra can do a piece of work in 7 days of 9 hours each and Mahendra can do it in 6 days of 7 hours each.How long will they take to do it.working together 8 hours a day?
Veerendra can do the work in 63 hours and Mahendra can do the work in 42 hours. Then Veerendra and Mahendra can do the work is 1/63 +1/42=2+3/126 = 5/126 =>126/5 =>25 days means 3 days together to complete the work
Vital and Virat can do a piece of work in 18 days.Virat and Varun can do it in 24 days.Vital and Varun can do it in 36 days.In how many days will Vital,Virat and Varun finish it together and separately?
Assume Vital ,virat and varun are A,B and C respectively .They together do the work is 2(A+B+C)=1/18+1/24+1/36= 4+3+2/72=9/72=1/8 so A+B+C=16 days
Which is not leap year?
The average of Ten students is 80%.Later it was found that for one student ,instead of 60%,the recorded 90%,by mistake .Now the correcred new percentage?
The average of 10 students is 80% and for one student is recorded 90% in stead of 60% that means 30% increase.so the total average of 10 student is 80-3=77%
Direct distance between Gudur and Ongole is 200.Direct distance between Ongole and Vijayawada is 200.Direct distance between Vijayawada & Gudur is ?
The distance between Gudur and Ongole is 200 and Ongole and Vijayawada is 200 then Vijayawada and Gudur is 400
Virupaksha works continuosly for Eight days then takes rest on Ninth day.If he starts on Monday then which day will he takes 12th rest.?
In Bangalore supermarket the price of Ten chairs is equal to that of Four tables .The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs.4000.The total price of 12 chairs and 3 tables is ?
The price of 10 chairs is equal to 4 tables.The price of 15 chairs and 2 tables are Rs.4000.So per chair cost is 200 and per table cost is 500.so total price of 12 chairs are 12 * 200=2400 and 3 tables are 3 * 500=1500.So answer is 3900
if a-b=3 and a2+b2=29 find the value of ab ?
By using the formula (a+b)2-(a-b)2=4ab =>a2+b2+2ab-(3)2=4ab => a2+b2-9=2ab => 29-9=2ab=>20/2=ab=>ab=10
In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. Ramanarao gets Rs. 2.40 per hour for regular work andRs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, thenhow many hours does he work for ?
In a week 5 working days .Each day people are working 8 hours .so people works 4 weeks i.e 4 * 5=20 days and 20 *8 160 hours.per one hour they earns Rs.2.40 .For total days they earn 432 .But 160 hours they earns 160 * 2.40=Rs.384 means they earn Rs.48 more i.e 3.20 per one hour extra pay then Rs.48 per how many hours.i.e 48/3.2=15.So total number of working hours are 175 days
Sivaiah has some hens and cows.If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140,Then the number of hens will be ?
By using the information number of heads are 48 and number of legs are 140.Assume number of hens are y and Number of cows are x then total heads are x+y=48 and total legs are 4x+2y=140 solve the above eqn then we get x=22 and y=26
Back To Top