mphasis placement papers - skillgun
In Sugar factory A drum contains sugar with 20% water and can Q contains Sugar with 50% water. Another can R contains 10 parts from P and 6 parts from Q. The % of water in the can R is:?
Number of parts in can R = 10 +6 = 16 parts.
10 parts of R = sugar with 20% water.
6parts of R = sugar with 50% of water.
The total quantity of water = 20% of 10 + 50% of 6 =5
Percentage of water in the can R = (Total Quantity of water / Number of parts in R) x 100 %
= 5 / 16 x 100 % = 31.25%
In chennai central station,the minute hand of a clock points towards west direction at 6 pm then in which direction does the hour hand points at 4.30 am ?
At 4.30 a.m the hour hand direction is North-East
You own a pet store. If you put in one canary per cage, you have one canary too many. If you put in two canaries per cage, you have one cage too many. How many canaries and cages do you have?
two canaries and three cages
three canaries and four cages
four canaries and three cages
one canary ane 2 cages
In a Hyundai company a car is manufactured with 10 parts. For making one car you will get 1 part as scrap. At the end of the day you have 200 such scraps. From that how many cars can be manufactured?
car is manufactered with 10 parts and per 1 car we get 1 scrap .Then with 20 cars we get 200 scraps because car is manufactered as 10 parts 20 * 10=200
Find L.C.M of 720 AND 480
Find the H.C.F of 270 AND 440
10 is the Highest common factor of 270 and 440
The average of 38 numbers is 35. If two numbers like 40 and 50 are discarded, The average of other numbers is?
Total of 38 numbers = 38 * 35 = 1330
Average of 36 numbers = 1330-(40+50) / 36
= 1240 / 36 = 34.4
In a class room teacher ask the Students that Divide 40 in two parts so that the sum of reciprocals is (1/10), the numbers are?
Let the numbers be x and y then
x+y = 40. ………(i)
1/x + 1/y = 1/10
1/x + 1/40-x = 1/10..From (i) y = 40 – x
= 40-x+x/x(40-x) = 1/10
= x2-40x+400 = 0
= (x-20) (x-20) = 0
In a college of 40 students in an examination in physics 4 students scored 80 Marks each, 5 get zero each and the average of the rest was 30.What is the average Of the whole college?
Total marks obtained by a college of 40 students
= 4 * 80 + 5 * 0 + 31 * 30
= 320+930 =1250
: Average marks of whole class = 1250/ 40 =31.25
The shop keeper sell an item at Rs.200 with 25% profit find C.P.
By using the formula cp=100 * sp/100+p% => 100 * 200/125 => 160
From Tirupathi A train leaves a station at 8.00 p.m. Another train leaves same station at 9.00 p.m. first train runs at 30 kmph and Second train crosses the first train in 2 hours. Find the speed of the second train.?
First train starts at 8.00 p.m with 30 kmph and second train starts at 9.00 p.m.After 2 hours Train2 cross the train1 i.e total 3 hours from train1 starts.So the distance is 30* 3 =90 km then train 2 speed is 90/2= 45kmph
In a Calender Today is 14th june and day after tomorrow is Friday. What will the last day of the month?
by given information 16 is friday and June 30 th also Friday
If 4x+1 = 3x+8, then the value of x is:
we solve and get answer is 7
Walking 3/4th of his usual speed,a man is 8 minutes too late. The usual time taken by him to cover that distance is?
The usual time taken by him to cover that distance is 3 * 8=24 min
In a 100 m Bike race, kumar can beat Bharath by 30 m and Bharath can beat Srinu by 5 m. In the same race, Kumar can beat Srinu by:?
From C to A the total distance is 34
In a family, the father took one-fifth of the cake and he had four times greater than others had, then the family members are:?
Vishnu go to library every day and read 3/8 of a book on one day,and 4/5 of the remainder on another day.If Now there were 30 pages unread,the book contains ?
Assume Total No of pages is x then 3/8x+4/5(5/8x)+30=x solve the Equation then we get x=240
Sridhar buys a Watch worth Rs. 10,000. He sells it to Srikanth at a profit of 10%. If after sometime Srikanth sells it back to Sridhar at a loss of 10%, then totally: ?
Sridhar loses Rs.100
Sridhar loses Rs.1100
Sridhar gains Rs.100
Sridhar gains Rs.1100
A sumo is 250 meters behind the bus.The sumo and bus are moving with speed 60 km/hr and 35 km/hr respectively. The sumo will be ahead of bus by 250 meters in:?
A train leaves Bangalore at 6.00 a.m. and reaches Mangalore at 10.00 a.m. Another train leaves Mangalore at 8.00 a.m. and reaches Bangalore at 11.30 a.m. At what time do the two trains cross each other if the distance between Bangalore and Mangalore is 200 km?
The two trains meet at 8.56 a.m
Back To Top