In a class, there are 30 students. The average age of all students is 19 years. The average increases by 1 when the teacher’s age also included. What is the age of the teacher?

50

43

61

40

Avg x Number = Total 19 years x 30 nos = 570 years ... (1) 20 years x 31 nos = 620 years ... (2) Teacher’s age = (2) - (1) = 620 – 570 = 50 Years.

Back To Top