ibm - in a movie mall the entrance ticket for childrens was rs16 and rs20 for adults every year adults cost increases by 25 more than childrenss increase rate which is 25 what will be the difference of their ticket cost after 2 years - skillgun

Children’s ticket increases at the rate of 25% per year.
And adult’s ticket increases at 25% more than 25%.
That is, adult’s ticket increases at 50% per year (25% more than 25%).
For the 1st year the increase in Children’s ticket = 25% of 16 = 25 x 16 / 100 = Rs. 4
And the ticket cost = Rs.16 + 4 = Rs.20
For the 2nd year the increase in Children’s ticket = 25% of 20 = 25 x 20 / 100 = Rs.5
And the ticket cost = Rs.20 + 5= Rs.25….(1)
For the 1st year the increase in adult’s ticket = 50% of 20= 50 x 20 / 100 = Rs. 10
And the ticket cost = Rs.20 + 10 = Rs.30
For the 2nd year the increase in adult’s ticket = 50% of 30 = 50 x 30 / 100 = Rs.15
And the ticket cost = Rs.30 + 15= Rs.45….(2)
Required difference = (2) – (1) = Rs. (45 - 25) = Rs.20