symphony placement papers - skillgun
In a Factory First person can have a piece of work done in 8 days, Second person can work two times faster than the First one ,Third person can work four times faster than First Person. How many days will they take to do the work together ?
Here First one can work in 8 days means he can do work in 1 day is 1/8 and Second one can do work in 2/8 and Third one can do work in 4/8. Then they work together is 1/8+2/8+4/8=7/8 .So they work together is 8/7 days
A bus travels specific distance in 7 hrs in forward journey,when its return journey speed of the bus is increased 12km/hr takes 5 hrs.What is the distance travelled ?
Howrah Express passes Banglore in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds.If the speed of the train is 54km/hr,What is the length of the problem ?
Kalyan can do a work in 10 days and Mahesh in 15 days.If they work on it together for 2 days.Then fraction of work that is left is ?
Kalyan and Mahesh work together is 1/10 +1/15=>5/30 =>1/6.then they work together in 2 days only i.e. 1/6 * 2=1/3 .So the remaining work is 1-1/3=2/3
Ramu is two years older than Raghu who is twice as old as Syam.If the total of the Ages of Ramu,Raghu and Syam will be 27,The how old is Raghu?
Here Ramu is age is2x+2 and Raghu's age is 2x and Syam's age is x.So total 2x+2+2x+x=27 then x=5 so Raghu's age is 10
Find the greatest number of four digits which is divisible by 15,25,40 and 75 is ?
Here we can take L.C.M of 15,25,40,75 is 600 and the greatest number of 4 digits is 9999.So 9999/600 the remainder is 399 then 9999-399=9600.So that is greatest number divisible by 15,25,40,75
If x% of y then find y% of ?
it's a condition i.e x% of y and y% of x are same
The price of Hairoil increases by twenty percentage, by what percentage reduce the consumption of Hairoil so that expenditure on Hairoil can be same as before ?
Here by using the formula :R2/100.So 20 *20/100 =>4% means 16%
Ankith,Arun,Raju,Babu distributed by his father's money In the proportion of 5:2:4:3 .if Raju gets Rs.1000 more than Babu,What Aruns share ?
Find the series 396,462,572,427,671,264…………?
In five star hotel food for 150 men for 45 days,After 10 days,25 men less.The number of days for which the remaining food will last is?
In a box contains 120 black and white coins. Two black coins are removed from the lot and now there are twice as many black ones as white ones. How many of black colour coins are there now?
Assume in a box contains black and white coins b,w are 125 then b+w=125. After two black coins were removed, the number of black coins becomes twice that of the white toys.
b-2 = 2w then Solve the 2w= 125-w-2
b+41 = 125
b = 125-41 = 84 then after two black coins were removed then b=84-2=82
if 3185 /13=245 then 31.85/1.3=?
In a shopping complex 5 men or 8 women do equal amount of work in a day.A job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.?
The price of 2 keyboards and 4 mouses is Rs.1600 with same money one can buy 1 keyboard and 6 mouses.if one wants to buy 12 mouses,how much shall he have to pay?
Here 2 Keyboards and 4 mouses cost is 1600 means 1 Keyboard is 400 and 1 mouse is 200 .so 12 mouses cost is 12 * 200=2400
Errate : Books : : Flaws : ?
Back To Top