tech mahindra placement papers - skillgun
Circar Express 800 meters long is running at a speed of 78 km/hr.If it crosses a tunnel in vijaywada in 1 minute,Then the length of the tunnel is(in meters) ?
800 * 78 km/hr then 800 * 78/100 = 624
Two trains,one from Tirupathi to Delhi and the other from Delhi to Tirupathi ,start simultenously,After they meet,The trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively.the ratio of their speed is ?
Time's ratio is directly propotional to speed's ratio i.e 4:3
Ramu,Rajan and Ravi can do a piece of work in Ramu,30 and 60 days respectively.In how many days can Ramu do the work if he is assisted by Rajan and Ravi on every third day ?
How many times do the hands of a clock coincide in a day ?
22 times in a clock the hands are coincide in a day
A fruit seller had some Oranges,He sells 30% Oranges and still has 350 Oranges.Originally ,he had ?
Here 70%=350.so we have to find 100% so 100% is 500
How much time will it take for an amount of Rs.450 to yield Rs.81 as interest at 4.5% per annum of simple interest ?
By using S.I =PTR/100 =>450 * T * 4.5/100=81 =>T=4
Shanmuka riding by bike and crosses a 600 m long street in 5 minutes.What is the speed in km per hour ?
Here 600/300 m/sec so 600/300X18/5=7.2 km/hr
Sami Spends half of his salary on household expenses,One-fourth for rent, One-fifth for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?
Asume the total salary be x .household expenses are 1/2x and rent is 1/4x and travel expenses are 1/5x and deposit in bank is 50.then 1/2x+1/4x+1/5x+50=x=>simplify the above equation then x=1000
Consider the following statements,
All members of team A are good tall guys with an average height of 6 feet.
Average of the height of members of team B is lesser than that of team A.
Which could be true among the below options.
a) Every member of team B is shorter than each member of team A.
b) Few members of team B could be over 6 feet
Either A or B
The statement says that there is a possibility that few members of team B can actually be taller than few members of team A.
Pramod is supposed to walk from his house to park every morning. One morning, he is in real hurry and wants to save at least 1/3rd of the time. By how much percentage he should increase his speed.?
Let the distance between his house and park be 100 metres.
Lets assume he takes 30 mins daily. Hence his speed would be 100/30.
One day, if he wishes to save 1/3rd of 30 minutes, that is 10 minutes, he should cover the distance in 20 minutes in which case his speed would be 100/20.
Required increment in speed = 100/20 - 100/30
Percentage of increase in speed = (Required increment in speed / Original speed) X 100 % = ((100/20 - 100/30) / 100/30 )X100 % = 50%.
Cylindrical vessel's Capacity is 25,872 litres. If the height of the cylinder is 200% more than the radius of its base, what is the area of the base in square cms?
Assume the radius be r and height be h
Height is 200% more than its radius.
This means h = r + 200%r = r (1 + 200/100) = 3r
Volume of the cylinder = pr2H
It has been mentioned that volume of the cylinder is 25,872 cm3
22/7 R2H = 25,872 cm3
Substituting H = 3R we get
R = 14 cm
Area of the base = pR2 = 22/7 x 142 = 616 cm2
If the radius of a circle is increased by 12%, then the area of the circle ?
decreases by 25.44%
no change in area
Two clocks meet at 12.Next time they meet again after
If Two hands in a clock meet at 12 and again they meet at 65.45 minutes
Find the value of 33478-400÷100
Simplify the following (577281*577281-447418*447418)/120763
The sum of any nine consecutive numbers is divisible by ?
Here the sum of n consecutive numbers are divisible by n
Find the number when 270 increased in 9:11 ratio.
Pointing to a man, Lakshmi says,“This Person’s son’s sister is my mother-in-law”. How is the Lakshmi’s husband related to the Person?
Lakshmi's husband is grandson of man
1, 3, 4, 8, 15, 27, __
Here the Order is 8 *2=16-1=15 and 15 * 2=30-3-27 * 2=54-4=50
0, 2, 3, 5, 8, 10, 15, 17, 24, 26,__
Back To Top